Svjetsko kata prvenstvo, Malaga, 20.-21.rujna 2014.godine

 1

Cro kata tim

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo održano je u Malagi (Španjolska), uz učešće 111 parova iz 28 zemalja. U odličnoj organizaciji natjecanje se odvijalo dva dana. Prvoga dana nastupali su natjecatelji u Nage no kati, Katame no kati i Ju no kati, dok su drugog dana natjecanje odvijalo za Kime no katu i Kodokan goshin jutsu.

Hrvatsku su predstavljali sljedeći parovi:

RB

IME I PREZIME (Tori/Uke)

KATA

 

Karlo Lacković/Marijan Kraljević

Nage no kata

 

Vedran Pizentić/Danijel Pizentić

Katame no kata

 

Zoran Grba/Sandra Uršičić

Ju no kata

 

Jelena Vuković/Katarina Potnek

Kime no kata

 

Od naših predstavnika par u Ju no kati, Zoran Grba i Sandra Uršičić, u preliminarnom dijelu su za jedan bod izgubili plasman za finale. Time su popravili prošlogodišnji plasman te se nadamo da će u narednoj godini uspjeti osvojiti i prvu svjetsku medalju u ovoj disciplini.

2

Ju no kata – Zoran Grba/Sandra Uršičić

Najmlađi par u Nage no kati, Karlo Lacković i Marijan Kraljević, nisu uspjeli ostvariti značajniji plasman ali su svakako ostvarili veliki napredak.

3

Nage no kata – Karlo Lacković/Marijan Kraljević

 

 

 

 

Par u Katame no kati, Vedran i Danijel Pizentić, unatoč napretku i kontinuiranom radu na žalost nisu uspjeli ostvariti bolji plasman, ali sam siguran da će  upornost svakako donijeti plodove.

4

Katame no kata – Vedran Pizentić/Danijel Pizentić

Par u Kime no kati, Jelena Vuković i Katarina Potnek, uspjeli su popraviti svoj prošlogodišnji plasman i također vjerujem u daljnji napredak i uspjeh ovog jedinog ženskog para.

5

Kime no kata – Jelena Vuković/Katarina Potnek

Treba napomenuti da su se za ovo svjetsko prvenstvo svi parovi kvalitetno pripremali u Rijeci i Zagrebu a nesebičnu pomoć svakako trebamo zahvaliti i gospodinu Pieru Cominu  7.Dan koji čitavo vrijeme kontinuirano pomaže napretku naše reprezentacije.

 6

Slike sa prvenstva možete pogledati u našoj galeriji